Puheeni puoluekokouksen poliittisessa keskustelussa 7.6.:

Me vihreät tykkäämme olla oikeassa. Sillä tosin ei saada aina kavereita eikä kansansuosiota. Meillä on tavoite ja keinot, visio, jota tarjoamme äänestäjille. Me pidämme faktoista, tieteestä, innovaatioista ja vallankumouksellisista ideoista. Vihreässä politiikassa on kiva ripaus akateemisuutta. Me emme pelkää puhua pitkään.

Minä olen saanut merkittävimmät oppituntini siitä, minkä puolesta me teemme työtä, luonnon keskellä. Viimeksi eilen illalla, kun olin saunan jälkeen uimassa ja katselin tyyntä järvenpintaa, kaislikkoa ja vastarannan metsää.

Puhdas suomalainen luonto, järvet, metsät ovat konkreettisia asioita.

”Neljän vuodenajan puolesta.”

Eräs skeptinen äänestäjä ihmetteli, että onhan meillä neljä vuodenaikaa, miksi vihreät tällaista ajavat. Me olemme kuitenkin ainoa puolue Suomessa, joka on myös niiden säilyttämisen puolesta. Muut pitävät niitä itsestäänselvyyksinä.

Mennään kirjaston sijaan metsään ja ihmisten mökkirannoille. Ollaan suoranaisia ympäristöpopulisteja. Annetaan luonnon puhua puolestaan.

Viedään äänestäjät järvenrantaan. Meidän on saatava heidät itse tajuamaan, mitä olemme vaarassa menettää. Ja kerrotaan, että me olemme vaihtoehto, joka puolustaa neljää vuodenaikaa. Sen jälkeen voimme esitellä oman visiomme. Oikeassa olemista tärkeämpää on saada muut mukaan.

 

20140607-183226-66746519.jpg

Jaa:
Tagged With:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *