Mielipidekirjoitus liittyen Kalevan pääkirjoitukseen 6.2., julkaistu Kalevassa ti 10.2.

Kalevan pääkirjoituksessa (6.2.) moitittiin Satu Hassin (vihr) ehdokkuutta poliittiseksi taktikoinniksi varsin heikoin perustein.

Pirkanmaan Vihreillä ei ole ollut minkäänlaista hätää ehdokasasettelun saati yhden kansanedustajan säilyttämisen suhteen. Tavoitteemme on ollut koko ajan kaksi paikkaa. Oras Tynkkysen (vihr.) jättäytyminen tietää varsin suurta äänten uusjakoa. Suurin osa Tynkkysen äänestäjistä ei ole antanut ääntään vain tämän persoonan takia, vaan myös vihreille ylipäätään.

PirVin listan sanominen harmaaksi edustaa vähintään huonoa perehtymistä. Joukosta kun löytyy muiden muassa varakansanedustaja, rauhanturvaaja ja apulaispormestari. Hassi on toki erinomaisen ehdokasjoukon terävä kärki.

On vaikea ymmärtää, millä tavoin Hassi huijaisi äänestäjiä asettuessaan ehdolle kesken sapattivuoden. Sen sijaan esimerkiksi Olli Rehnin (kesk.) äänestäjä ei juuri ehtinyt saada mandaatilleen vastinetta.

Kirjoituksessa vedottiin siihen, että Hassi ei viime keväänä halunnut lähteä ehdolle eduskuntaan. Tietääkseni muidenkaan puolueiden listat eivät olleet täynnä vielä viime toukokuussa. Ihmiset muuttavat mieltään. Se on demokratiassa sallittua myös poliitikoille.

Ville Hämäläinen
Pirkanmaan Vihreiden puheenjohtaja

Jaa:
Tagged With:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *