Olen ehdolla puoluevaltuuskuntaan ja toivon teidän tukeanne piirin kevätkokouksessa.

Tällä hetkellä vaikutan Pirkanmaan Vihreiden puheenjohtajana. Olen 22-vuotias ja nuoreen ikääni suhteessa minulla on runsaasti kokemusta vihreästä politiikasta ja järjestötoiminnasta. Puoluevaltuuskunta olisi luonteva seuraava askel.

Piirin puheenjohtajana tunnen hyvin paikallisyhdistykset ympäri Pirkanmaata. Olisin pätevä linkki piirihallituksen ja puoluevaltuuskunnan välillä. Toimin tänä vuonna myös Lempäälän Vihreiden ja poliittisesti sitoutumattoman mutta vihertävän Kulttuuriyhdistys Vastedes ry:n varapuheenjohtajana. Viime vuonna olin Tampereen vihreiden nuorten ja opiskelijoiden – Virnun hallituksen jäsen.

Päivisin opiskelen kirjallisuustiedettä Tampereen yliopistossa kolmatta vuotta. Puoluevaltuuskunnassa ja ohjelmatyössä haluaisinkin olla tuomassa osaamistani taide- ja kulttuuripolitiikasta sekä tiedemaailmasta. Olen osallistunut korkeakoulupolitiikkaan ainejärjestössä, hallinnon opiskelijaedustajana sekä Tampere3-alatyöryhmässä.

Koulutuspolitiikka on minulle tärkeä ja läheinen politiikan osa-alue. Haluan olla mukana luomassa myös vihreitä ratkaisuja muuttuneisiin työmarkkinoihin, pätkä- ja freelancer-töihin. Perustulolla voisimme paitsi vähentää köyhyyttä ja auttaa heikoimmassa asemassa olevia myös vapauttaa ihmisten kyvykkyyden ja uuden luomisen intohimon.

Kevään eduskuntavaaleissa kiinnostuin kaupunkien kehittämisestä ja sen tarjoamista mahdollisuuksista sekä talouden kestävälle kasvulle että ihmisten hyvinvoinnille. Kaupunkien kehittämisen ohella minua kiinnostaa kaupunkiseutujen kehittäminen. Tässä voisin olla Pirkanmaan äänenä puoluevaltuuskunnassa.

Kaksi vuotta Lempäälän sote-lautakunnassa ja tutustuminen moniin alan osaajiin vihreissä on herättänyt minussa innon sote-uudistusta kohtaan. Haluan olla edistämässä yhteiskuntaa, jossa terveyserot kapenevat, kunnat panostavat ennaltaehkäisyyn ja palvelut ovat kaikille tasa-arvoiset.

Minulle politiikassa tärkein tavoite on toimia sillanrakentajana. Lyhyen vihreän urani aikana olen pyrkinyt edistämään ymmärrystä niin kaupunkipoliitikkojen kuin kehyskuntien osaajien, vihreiden kuin muiden puolueiden edustajien tai nuorten ja vanhempien kesken.

Vihreään politiikkaan lähdin viime eduskuntavaalien aikaan. Viime kuntavaaleissa olin ehdolla Lempäälässä ja tällä hetkellä olen kunnan nuorin luottamushenkilö. Olin eurovaaleissa ja eduskuntavaaleissa mukana vaalityöryhmässä Pirkanmaalla sekä aktiivinen kampanjoinnissa.

Viimeisen neljän vuoden aikana olen saanut tutustua moniin vihreisiin toimijoihin niin Pirkanmaalla kuin valtakunnan tasolla. Nämä tuttavuudet ovat innostaneet keskustelemaan vihreän politiikan linjoista epävirallisemmilla foorumeilla. Nyt haluan päästä vaikuttamaan piiritason ja kuntapolitiikan ohella myös puolueemme suuntaan.

Olen ahkera kirjoittaja ja innokas keskustelemaan. Puoluevaltuuskunnassa haluaisin käyttää paremmin näitä taitoja puolueen hyväksi ja myös kehittyä paremmaksi. Haluan oppia vihreästä politiikasta ja sen tekemisen tavoista enemmän.

Lopuksi vielä tärkeimmät luottamustoimeni:

Vihreissä

2015- PirVi ry., puheenjohtaja

2014PirVi ry., hallituksen jäsen

2015- Lempäälän vihreät ry., varapuheenjohtaja

2013-2014 Lempäälän vihreät ry., sihteeri

2014 Tampereen vihreät nuoret ja opiskelijat – Virnu ry., hallituksen jäsen

 

2015- Vastedes ry., varapuheenjohtaja

 

Kuntapolitiikassa

2013- Lempäälän sote-lautakunta, jäsen

 

Yliopistolla

2014 Kieli-, käännös- ja kirjallisuustieteiden yksikkö, johtokunnan jäsen

2015 Kieli-, käännös- ja kirjallisuustieteiden yksikkö, johtokunnan varajäsen

2014- Teema ry:n puheenjohtaja

DSC_1309

Jaa:
Tagged With:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *