Helsinki

Maria Ohisalo

Eurovaaleissa ihailin sitä, miten Maria Ohisalo osaa puhua pehmeistä arvoista asiallisesti ja faktojen pohjalta. Marialla on tutkijan terävyyttä ja erinomaisesti asiantuntemusta vihreästä politiikasta. Marialla on osaamista niistä kysymyksistä, jotka puhuttelevat tämän päivän ihmisiä, kuten leipäjonot ja yksinelävien tilanne. Helsingissä ja muissa kasvavissa kaupungeissa on paljon ihmisiä, joita nykyinen sosiaaliturvajärjestelmä ei huomaa. Haluan, että Maria pääsee puhumaan näiden ihmisten puolesta siellä missä päätökset tehdään.

Maria on myös ViNOn eli Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden kärkiehdokas ja entinen puheenjohtaja. Jos haluat eduskuntaan pätevän ja oikeudenmukaisen nuoren naisen, äänestä Mariaa numerolla 77.

Ozan Yanar

Ozan Yanarissa yhdistyy lämminhenkinen positiivisuus ja veitsenterävä kriittisyys. Ozan saa hetkessä hiljennettyä paneeleissa ja väittelyissä ne vastapelurit, jotka yrittävät päästä siitä mistä aita on matalin.

Ozan on talousosaaja. Kun rahapolitiikassa leikkauslistat ovat kovassa huudossa, tarvitaan ihmisiä, joilla on substanssia tarjota vaihtoehtoja uskottavasti.

Eniten minua vakuuttaa se, miten monella tapaa Ozan murtaa stereotypioita niin maahanmuuttajista, vihreistä kuin taloustieteilijöistä. Hän ei ole lannistunut rasismin edessä, vaan uskaltanut ja osannut sekä ennen muuta jaksanut ampua alas ennakkoluuloja – ja osoittanut ne vääriksi. Slogan on kuvaava: Ozan on maan muuttaja.

Näkisin mielelläni Ozanin eduskunnassa pitämässä yhdenvertaisuuden ja inhimillisen talouspolitiikan puolia. Helsingissä voit äänestää Ozania numerolla 89.

Bubbling under: Johanna Sumuvuori, Antero Vartia, Erkki Perälä

Keski-Suomi

Touko Aalto

Olen itse oppinut paljon sote-uudistuksesta ja tasa-arvoisten sote-palveluiden edistämisestä Touko Aallolta. Touko on kovan luokan sote-mies, joka osaa vastata vaikeimpaankin kysymykseen. Muutama viikko sitten hän vastaili kansalaisten soittoihin liittyen sote-uudistuksen viimeisimpiin käänteisiin.

Touko on esimerkillinen poliitikko ja ihminen yhteistyön tekemisessä: hän tekee vahvasti vihreää politiikkaa ja on johdonmukainen, mutta samalla aina valmis keskustelemaan toisella tapaa ajattelevien kanssa. Touko on todellinen sillanrakentaja, joka puhuttelee kaikenlaisia ihmisiä – vihreitä, kuntourheilijoita tai vaikka kissavideoiden ystäviä. Kun Touko puhuu, ihmiset kuuntelevat: hän on saanut paljon näkyvyyttä niin kuntapoliitikkona kuin vihreiden varapuheenjohtajana.

Toukon vaaligallerian video ei välttämättä ole katsotuimpia mutta se on takuulla paras, jonka olen nähnyt. Hän puhuu rauhallisesti, vakuuttavasti ja varman asiantuntevasti. Haastattelu näyttää hyvin, että nyt jos koskaan on aika tehdä Toukosta ensimmäinen vihreä kansanedustaja Keski-Suomesta. Numero on 16.

Korjaus: Toukon numero on 16!

Uusimaa

Joel Linnainmäki

Joel Linnainmäki on Pekka Haaviston avustajana (sekä kansanedustajan että ministerin) toimiessaan päässyt näkemään ja kokemaan paljon kansainvälisen politiikan saralla. Vuonna 2014 Joel edusti suomalaisia nuoria YK:n yleiskokouksessa New Yorkissa.

Joelin vaaliteemana on nuorten ja lasten hyvinvointi ja perheiden auttaminen sekä nuorten koulutuksen ja työnsaannin turvaaminen. Kun taantuma on jatkunut jo useamman vuoden, tarvitaan päättäjiä, jotka toimivat äänenä niille, joilla sitä ei itsellä ole. Jos nämä teemat ovat sinullekin tärkeitä, 109 on hyvä vaihtoehto.

Varsinais-Suomi

Saara Ilvessalo

Saara Ilvessalo on toinen ViNOn puheenjohtajista ja Turun kaupunginvaltuutettu. Vaikka Saara on nuori, hänellä on reippaasti kokemusta vihreän politiikan tekemisestä ja ajamisesta. Saara on edennyt poliittisella urallaan nopeasti ja seuraava luonteva etappi olisi ensimmäinen kausi kansanedustajana. Saara on kriittinen poliitikko, joka on hyvin perillä ympäristö- ja ilmastoasioista. Hänellä on osaamista ja arvot kohdillaan. Saaraa voit äänestää Varsinais-Suomessa numerolla 119.

Lappi

Miikka Keränen

Miikka Keränen on tehnyt paljon ja hyvää työtä suvaitsevaisuuden ja Lapin vihertämisen eteen. Miikalla on kokemusta opiskelijapolitiikasta ja näkemyksiä, joihin on helppo yhtyä. Ihailen Miikan tapaa kirjoittaa paljon ja vieläpä asiaa. Vaikka en olisi kaikesta aina samaa mieltä, tarvitaan politiikassa hänen kaltaisiaan loistavia argumentoijia ja ahkeria keskustelunavaajia. Miikkaa voit äänestää Lapissa numerolla 112.

Miksi äänestää vihreitä?

Äänestää kannattaa aina. Keskimäärin vanhemmat äänestävät reippaasti nuoria aktiivisemmin, mikä näkyy myös eduskunnan keski-iässä ja siinä, keiden asiaa Arkadianmäellä hanakimmin edustetaan.

Vihreät on ilmastonmuutoksen ja ympäristökysymysten suhteen pätevin puolue: äänelläsi turvataan kalakannat, suojellaan arvokkaat suot ja torjutaan ilmastonmuutosta päästökaupan ja ilmastolain avulla. Talouspolitiikassa vihreät tarjoaa vaihtoehdon leikkauslistoille mutta samalla konkreettisia ehdotuksia ongelmien vähättelyn sijaan. Me ajamme perustuloa: ääni vihreälle on ääni perustuloa ajavalle kansanedustajalle. Vihreissä on koulutuspolitiikan asiantuntijoita. Äänelläsi turvataan maksuton ja laadukas koulutus kaikilla asteilla ja sanotaan ei uusille säästöille koulutuksesta. Vihreät on kaikkein heikoimpien puolella. Siksi me haluamme torjua köyhyyttä, turvata terveydenhuollon jopa paperittomalle maahanmuuttajalle sekä saada oikeudenmukaisen translain ja puuttua syrjintään.

Vihreät haluaa uudistaa yhteiskuntaa. Vihreät ei ole etujärjestöpuolue: emme ole kiitollisuudenvelassa ay-kentälle emmekä elinkeinoelämälle. Ennakkoäänestyksen alkuun mennessä kaikki vihreät ehdokkaat olivat jättäneet vaalirahoituksen ennakkoilmoituksen. Vasemmistoliitto tuli toisena 90 prosentilla, viimeisinä olivat kokoomus vain 12% ja RKP 5%.

Vihreillä on näissä vaaleissa mahdollisuus vaalivoittoon ja 15 paikkaan. Se ei kuitenkaan toteudu ilman jokaista mahdollista ääntä. Siksi nyt jos koskaan – ja jos tarkkoja ollaan tänään – kannattaa äänestää vihreitä.

Jaa:
Tagged With:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *