Miksi lähden ehdolle?

Olen ollut kuluvan vuoden PirVin hallituksessa. Tuona aikana olen huomannut, mikä PirVissä toimii ja mitä taas täytyy kehittää. Puheenjohtajana haluaisin terävöittää PirVin roolia kattojärjestönä.

PirVi on matalan kynnyksen organisaatio ja hallituksessakin pystyn yhteistyössä muiden kanssa viemään toimintaa eteenpäin. Näen kuitenkin, että motivaationi ja intohimoni PirVin kehittämiseen ovat parhaassa käytössä puheenjohtajan tehtävässä.

Mitkä olisivat vahvuuteni puheenjohtajana?

Olisin puheenjohtajana sillanrakentaja. Pisimpään hallituksessa olen ollut paikallisyhdistyksessäni Lempäälän vihreissä. PirVin hallituksessa olen tutustunut useisiin muiden yhdistysten edustajiin. Tämän vuoden alusta olen ollut Tampereen vihreiden nuorten – Virnun hallituksen jäsen. Samaan aikaan olen aktiivisesti osallistunut toimintaan Tampereella, esimerkiksi eurovaalien aikaan.

Minulla on hyvät ja elävät kontaktit niin nuoriin, Tampereen vihreisiin kuin yhdistyksiin ympäri Pirkanmaata. PirVin hallitus ja yhteisten tapahtumien järjestäminen ovat olleet hyvää verkostoitumista. Haluan hyödyntää sitä PirVin puheenjohtajana.

Nuoresta iästä huolimatta minulla on kokemusta ihmisten innostamisesta. Aloitin vuosi sitten kirjallisuudenopiskelijoiden ainejärjestön puheenjohtajana. Olemme yhdessä kehittäneet ainejärjestöä toimivammaksi yhdistykseksi.

Nyt valittavan puheenjohtajan on voitava innostaa aktiivit vaalivoiton tavoittelemiseksi. Tähän tarvitaan henkilöä, jolla on paloa ja intohimoa kehittää järjestöä.

Tavoitteet PirVin kehittämiseksi

 1. Vastuuta ja näkyvyyttä hallitukselle 

– Puheenjohtajana haluaisin tehdä töitä tiiminä varapuheenjohtajan ja toiminnanjohtajan kanssa. Toimintaa kehitetään parhaiten yhteistyöllä.

– Hyvin alkanut PirVin kehittämistyö on saatava osaksi kaikkien toimijoiden arkea. Haluan johtaa yhdistystä niin, että saamme kehittämistyön sanoista teoiksi ja ideoista käytänteiksi.

– Joissain asioissa on luontevinta olla yhteydessä toiminnanjohtajaan, mutta piirin ja yhdistysten yhteydenpito ei saa jäädä vain yhden henkilön sähköpostien lähettämisen varaan.

– Hallituksen jäsenet tarvitsevat selkeät ja motivoivat vastuualueet. Näin voidaan jakaa työmäärää ja sitouttaa hallituksen jäsenet paremmin. Samalla yhdistykset voivat olla muihinkin hallituksen jäseniin yhteydessä asiasta riippuen.

– Parhaiten ihmisiä innostetaan omalla esimerkillä. Lupaan kiertää kaikki jäsenyhdistykset ja olla tavattavissa säännöllisesti toimistolla, jos minut valitaan puheenjohtajaksi.

2. Avoimempi ja tavoittavampi PirVi

– Vihreiden keskuudessa halutaan aina kehittää avoimuutta. PirVi voi olla tässä edelläkävijä. Tiedonkulku ja yhdistysten pysyminen ajan tasalla tuovat haasteita. Tätä voidaan parantaa esimerkiksi jakamalla hallituksen kokousten pöytäkirjat ja muut tarvittavat dokumentit Googlen pilvipalveluiden kautta nopeasti ja helposti yhdistystoimijoille.

– Yhdistyksissä on usein myös samanlaisia tarpeita. Usein riittäisi dokumenttien helppo saatavuus. Esimerkiksi PirVin ABC:sta voisi julkisena asiakirjana olla apua monille.

– Kattojärjestönkin on hyvä näkyä ulospäin. PirVi tarvitsee Facebook-sivun, jolla markkinoidaan yhteisiä tapahtumia ja pidetään ehdokkaitamme esillä.

– Pirkanmaan Tuulesta on tehtävä viestintäkanava, jonka avulla pystymme levittämään viestiä laajasti, näyttävästi ja tasokkaasti.

3. Osaajien pankki

– PirVin vahvuus on sen jäsenistössä. Meillä ei ole paljoa rahaa, mutta meillä on toisemme.

– Resurssit eivät jakaudu tasan. Siksi haluan PirVistä osaajien pankin, jossa aktiivit järjestävät toimintaa yhdessä ja osallistuvat toistensa järjestämiin tapahtumiin kuntarajojen yli. Jokainen onnistunut tapahtuma edistää tavoitettamme kahdesta kansanedustajasta.

– Jokaisella yhdistystoimintaan tulevalla on taitoja ja vahvuuksia, joita ei muilla ole. Näitä vahvuuksia voi yleensä käyttää myös politiikassa ja järjestötoiminnassa. Haluan rohkaista pirkanmaalaisia vihreitä kertomaan taidoistaan ja hyödyntämään niitä vaalityössä.

– Vaalien aikaan tekijöitä tarvitaan eniten. Yhdistysten hyviä käytänteitä uusien jäsenten hankintaan ja vanhojen aktivointiin on levitettävä eteenpäin.

– Jokaisella meillä on tarina, miten lähdimme mukaan. Näitä tarinoita täytyy tulevana vuotena saada esille, jotta muutkin uskaltautuvat ja innostuvat.

 

Vaalivuosi takaa meille yhteisen tavoitteen, joka jo itsessään innostaa aktiiveja antamaan oman panoksensa. PirVin tehtävänä on taata, että jokainen aktiivi löytää paikkansa – ja että tämä näkyy vaalituloksessa. Yhdistystoiminta on mahdollistamista. Se on puitteiden luomista niin aktiiveille kuin ehdokkaille.

Toivon yhdistysten ja aktiivien mahdollisimman laajaa tukea pyrkiessäni Pirkanmaan Vihreiden puheenjohtajaksi. Puheenjohtaja valitaan syyskokouksessa perjantaina 26.9. Ylöjärvellä.

Ville Hämäläinen
PirVin, Virnun ja Lempäälän Vihreiden hallituksen jäsen

lisätiedot: ville.jo.hamalainen@gmail.com / 050 587 0744

 

DSCF0809 kopio

 

 

Jaa:
Tagged With:

1 thought on “Pyrin Pirkanmaan Vihreiden puheenjohtajaksi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *