Kasvukäytävän mahdollisuudet hyödyksi

Hyödynnetään Tampere-Hämeenlinna-Helsinki-kasvukäytävää ja tehdään Lempäälästä Pirkanmaan toiseksi merkittävin kunta.

Lempäälällä on hyvä asema kasvukäytävän varrella. Olemme jo nyt yrityksiä ja asukkaita houkutteleva kunta, jolla on positiivinen ongelma kasvun hallitsemisessa. Kunta kasvaa joka tapauksessa, mutta päättäjien tehtävä on ohjata kasvua ja kääntää se kunnan kilpailuvaltiksi. Lempäälällä tämä tarkoittaa erottatumista muista kehyskunnista sekä hyvää neuvotteluasemaa maakunnallisissa päätöksenteon pöydissä.

Keskeinen tekijä on rautatie. Se yhdistää meidät sekä maakunann keskuskaupunkiin että pääkaupunkiin. Rautatie yhdistää meidät kahden lentokentän kautta maailmalle. Matkakeskuksen ansiosta Lempäälästä kannattaa jatkossakin säilyttää nopeita yhteyksiä, kun matkakeskus sujuvoittaa kulkuvälineestä toiseen vaihtamista ja palvelut tuovat uusia käyttäjiä. Lempäälällä on mahdollisuus nousta eräänlaiseksi Pirkanmaan Tikkurilaksi, mitä tulee kulkemiseen.

Rautatieyhteys on kuitenkin tällä hetkellä vajaakäytöllä.

Tarvitsemme toimivat lähijunayhteydet. Tässä tarvitaan toki muutakin kuin kunnan toimia, mutta kunnalla on pelimerkkejä esimerkiksi asuntorakentamisessa mahdollisten lähijunaseisakkeiden lähelle. Tässä palataan myös alkuun: kun Lempäälä on Pirkanmaan kehityksen kakkosveturi, meillä on myös neuvotteluvaraa edistää lähijunaliikennettä maakunnan ja VR:n suuntaan.